لیست اختراعات رضا مصباحي
دستگاه طراحي شده يكي از انواع تجهيزات پزشكي و مكانيكي و كمي هم داراي بخش الكترونيكي مي باشد و از جنس استيل و آلومينيوم مي باشد. اين دستگاه جهت حفظ و بازگرداندن دامنه حركتي مفاصل در دوره توانبخشي و فيزيوتراپي پس از عمل جراحي و درمان هاي ارتوپدي و فيزيوتراپي و همچنين توقف حركات فعال به دليل پروسه ترميم به كمك حركات منظم مكانيكي و داراي كيسه هوايي (كاف هوايي) است كه بصورت مداوم و با فاصله زماني منظم پر و خالي مي شود جهت اثر بخشي بيشتر مي باشد. پس از عمل جراحي و زماني كه بيمار به بخش منتقل مي شود، بيمار ميتواند در حالت ايستاده يا نشسته، دست خود را مانند قرار دادن روي عصا روي دستگاه قرار دهد و كف دست خود را به تكيه گاهي كه در انتهاي ميله اي از جنس استيل وجود دارد، قرار دهد و دست خود را در حالت غيرفعال قرار دهد. با روشن كردن دستگاه و تنظيم ميزان دامنه تحرك و زمان باز و بسته شدن ساق هاي دستگاه، دستگاه شروع به كار مي كند و با توجه به تنظيمات انجام شده دست بيمار را بدون هيچگونه دخالتي از طرف وي آرام، باز و بسته ميكند. كيسه هواي تعبيه شده روي اين دستگاه، جريان خون درون رگ هاي دست را تسهيل مي بخشد.
اين دستگاه از تجهيزات پزشكي است كه از قسمتهاي الكترونيكي و مكانيكي تشكيل شده و جنس آن از پلاستيك و پروفيل فلزي است. هدف از اين اختراع جلوگيري از آتروفي ماهيچه هاي اطراف زانو و ران پس از عمل تعويض مفصل زانو و ساير جراحي هاي پا و بازگرداندن دامنه حركت مفصل زانو و تقويت عضلات چهارسر و همسترينگ در بيماران و حتي ورزشكاران و قهرمانان سالم است. اين دستگاه از دمنده گرمايي و كيسه هوا به نحوي استفاده مي كند كه ايمني الكتريكي بالايي دارد.گرما باعث كاهش درد و تسريع فرآيند بهبود مي شود.كيسه هوا دور محفظه اي كه پا در آن قرار مي گيرد پيچيده شده.4 ميله 2 به 2 در محل لولاي چفتي uشكل به هم متصل مي شوند و به اين ترتيب قابليت تغيير زاويه ايجاد مي شود.اجزاي ديگر عبارتند از موتور گيربكس 12 ولت 50 وات،درايور راه اندازي موتور چپ گرد و راست گرد،ميكرو كنترلر mega32،برد كنترل،LCD،آداپتور تغذيه،كيسه هوا،دمنده گرما،سنسور شافت انكودر مقاومتي،بردكنترل،تسمه،ميكروسوييچ روش كار به اين صورت است كه پا به نحوي در دستگاه مستقر مي شود كه مفصل زانو روي لولا قرار مي گيرد تا قابليت تغيير زاويه داشته باشد،زاويه ابتدا و انتها و مدت زمان با كنترل و ال سي دي توسط كاربر تنظيم مي شود.و با فشردن استارت حركت دستگاه بين دو زاويه آغاز مي شود و تا پايان مدت زمان تنظيم شده ادامه مي يابد.در طول كار،دمنده باد گرم در كيسه هوا مي دمد و كيسه مرتب باز و بسته ميشود و روي پا فشار ملايمي مي آورد و جريان خون را بهبود مي دهد
در اين پژوهش از گوشت قرمز در فرمولاسيون، جهت تهيه سوسيس فرانكفورتر استفاده شد. در اين پژوهش ١٨ نمونه سوسيس توليد شده و مورد ارزيابي قرار گرفت. نمونه كنترل در اين پژوهش سوسيس فرانكفورتر حاوي 120 ppm نيتريت بود كه در پايلوت پلنت بخش علوم و صنايع غذايي دانشگاه شيراز مطابق با استانداردهاي موجود توليد شد. با حذف نيتريت ار گروه هاي تيمار، مجبور به استفاده از چندين ماده مختلف جهت شبيه سازي اثرات نيتريت شديم. علاوه بر اين در يك گروه آزمايشي نيز ميزان نيتريت كاهش يافت و به 40 þpm رسيد. جهت ايجاد رنگ از غلظت هاي مختلف رنگ هاي طبيعي cochineal و فلفل قرمز (باپريكا) استفاده شد. ´ BHA) Butylated hydroxyanisole ) به عنوان آنتي اكسيداني، و سديم هيپوفسفيت به عنوان عامل ضد ميكروبي به كار رفت. سديم هيپوفسفيت تركيبي با خواص ضد ميكروبي، ' GRAS و بي مزه است كه تا غلظت ٣٠٠٠ ميلي گرم در كيلوگرم در گوشت ايجاد بد طعمي نمي كند. ادويه جات و ساير مواد افزودني مطابق .فرمولاسيون يكي از كارخانجات محلي افزوده شد.
پكتين به عنوان ماده ايجاد كننده ژل قوام دهنده، بافت دهنده و امولسيون كننده در بسياري از مواد غذايي كاربرد دارد. تفاله چغندر قند از منابع سرشار از پكتين است، اما به دليل وزن مولكولي پايين و قدرت ايجاد ژل ضعيف، استفاده از آن در صنعت غذا محدود است. در اين تحقيق پس از استخراج پكتين از تفاله چغندر قند، با ايجاد اتصالات عرضي، پكتين اصلاح شده اي توليد شد كه از خواص عملكردي بهتري برخوردار بود. براي ايجاد اتصالات عرضي از ماده فسفورس اكسي كلرايد در pH برابر ١١ استفاده شد. در مرحله بعد خواص رئولوژيكي پكتين اصلاح شده و اصلاح نشده مورد بررسي و مقايسه قرار گرفت و نتايج اين بررسي نشان داد كه پكتين اصلاح شده، ويسكوزيته بالاتري را در محلول ها پديد مي آورد و با توجه به بالاتر بودن ويسكوزيته ذاتي آن، وزن مولكولي بيشتري داشته و اين نكته مويد موفقيت اميز بودن اصلاح ساختار آن بوسيله اتصالات عرضي است. سپس خواص عملكردي هر دو نوع پكتين در سس كچاپ به عنوان يك نمونه ماده غذايي مورد بررسي قرار گرفت و با نمونه بدون پكتين مقايسه شد. نتايج نشان داد كه پكتين اصلاح شده، در سيستم غذايي به طور معني دار قوام بالاتري را نسبت به پكتين اصلاح نشده ايجاد مي كند و استفاده از آن در سس، ميزان آب انداختن سس را در حد بيشتري كاهش مي دهد.
گياه مرمرشك با مرو يا مريم گلي لوله اي كه با نام علمي salvia macrosiphon شناخته مي شود، يكي از گياهان بومي ايران و كشورهاي همجوار مي باشد كه براساس اطلاعات موجود، تا به حال در سراسر دنيا مطالعه چنداني روي اين گياه انجام نگرفته است. در مطالعه حاضر استخراج صمغ دانه هاي مرمرشك و كاربرد آن در توليد سس كچاپ مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه دانه مرمرشك راندمان نسبتا بالايي در توليد صمغ دارد و با استفاده از روشهاي ساده آزمايشگاهي مي توان صمغ آن را استخراج نمود. همچنين بررسي هاي بيشتر ثابت كرد كه ميتوان از اين صمغ در توليد محصولات غذايي مختلف از جمله سس كچاپ استفاده كرد. به طوريكه، حتي تاثير اين صمغ بر افزايش ويژگي هاي كيفي محصول از ديگر صمغ هاي تجاري موجود در بازار مانند كتيرا و كربوكسي متيل سلولز بيشتراست. با توجه به نتايج به دست آمده و همچنين بومي بودن و رشد فراوان اين گياه در مناطق بياباني استفاده از آن به عنوان يك منبع تجاري توصيه مي گردد.
از اين دستگاه براي اعمال جراحي جهت تزريق سلول هاي بنيادي در بيماران مبتلا به ضايعات نخاعي و مغزي ساخته شده است كه از اهداف و قابليت هاي مهم اين دستگاه نصب آن بروي فيلد جراحي و اكاتورهاي جراحي مي باشد كه حتي با حركات لرزشي ناشي از فيلد جراحي و اكاتورهاي جراحي مي باشد كه حتي با حركات لرزشي ناشي از فيلد جراحي و تنفس هاي بيمار هيچونه افزايشي در ميزان اينجكشن سوزن به نخاع نخواهيم داشت و با تغيير بيس Base دستگاه و تنفس بيمار و ... هيچگونه تغييري در افزايش و يا كاهش ميزان نفوذ سوزن در (كورد) نخاعي نخواهيم داشت. اين دستگاه مجهز به ميكرومتر پيشراننده سرنگ حاوي سلول هاي استحصالي و فرآوري شده بنيادي از مغز استخوان بيمار جهت تزريق و پيوند در محل را دارد بدين ترتيب كه در اعماق پيش بيني شده در فيلد تزريق با چرخش يك دور هندست مدرج شده، ميكرومتر سوزن تزريق و پيوند در محل را دارد بدين ترتيب عمق محل تزريق قابل كنترل و در اختيار جراح و متخصصين مغز و اعصاب خواهد بود. در پروسه هاي تزريق سلول هاي بنيادي در نخاع مانور سه بعدي در جهات Z,Y,X با چرخش هاي دوراني حول محورها به صورت عمودي و افقي و پيش بيني و محاسبات محل دقيق آناتوميكي مناسب تزريق در داخل نخاع و به قطر 10 الي 15 ميلي متر ايجاب مي نمود كه در طراحي دستگاه قابليت هاي ذكر شده فوق در دستگاه ابداعي وجود دارد و در مجموع با 5 جهت تركيبي مختلف و قابل كنترل مي باشد.
موارد یافت شده: 6